Kennisevent Geluk onder DRUK, en nu dan?

Het geluk van jongeren staat onder druk. Jongeren, onderzoekers en docenten slaan steeds vaker alarm. De nood om met oplossingen te komen is hoog. Wat zeggen jongeren eigenlijk zelf nodig te hebben en waarom wordt hier zo weinig mee gedaan? Wat betekent dit voor docenten en scholen? Hoe kunnen we jongeren beter horen en zien?

Het kennisevent start met een lezing van onderzoeker Pamela Jakobs. Zij duidt de uitkomsten van onderzoek naar mentaal welzijn onder jongeren in een maatschappelijke context. Ze pleit voor het stoppen met individuele oplossingen en meer te kijken naar collectieve mogelijkheden en geeft handvatten voor scholen en school professionals.

Daarna zijn er verschillende werksessies. Hierin staat het bouwen van een inclusieve omgeving waarin jongeren gezien en gehoord worden centraal.
Of wandel over de kennismarkt met diverse inspirerende initiatieven die bijdragen aan inspraak, verbinding en sense of belonging van jongeren.

Het kennisevent is interessant voor professionals uit het onderwijs, iedereen die met jongeren werkt en iedereen met interesse in het onderwerp.

Praktische informatie
Dit kennisevent wordt georganiseerd door Flevi’s Kenniswerkplaats Jeugd. Deelname is gratis. Schrijf je in via dit formulier.

  • Datum: 27 juni 2024, 12.30 – 17.00 uur
  • Locatie: hogeschool Windesheim in Almere, Hospitaaldreef 5