Onderzoek Kijk op ouderschap

Doe jij mee aan het onderzoek ‘Kijk op ouderschap’?

Bij GGD Flevoland en Windesheim in Almere doen wij onderzoek naar hoe jongeren denken over het ouderschap. Wij zijn daarom benieuwd naar jouw gedachten, ervaringen en toekomstbeeld over kinderen krijgen. Het is belangrijk dat we de meningen van jongeren horen, want dat helpt ons om beter te begrijpen wat jongeren denken.

Wat ga je doen?

Het onderzoek bestaat uit een groepsgesprek. Tijdens het gesprek ga je met maximaal zes jongeren (m/v/x) en twee onderzoekers in gesprek over het thema ouderschap.

Ben jij een jongere die…

✅ tussen de 16 en 21 jaar oud is
✅ in Almere woont
✅ wil meepraten over het thema ouderschap
✅ beschikbaar is op 24 of 25 juni tussen 16-18 uur

…dan zijn we op zoek naar jou!

Hoe, wat, wanneer en waar?

Het groepsgesprek vindt plaats bij Hogeschool Windesheim in Almere, op 24 of 25 juni tussen 16 en 18 uur. Deelname is vrijwillig en anoniem. Je ontvangt een financiële vergoeding voor je deelname in de vorm van een cadeaubon.

Meedoen? Meld je aan via dit formulier.

Heb je nog vragen? Bekijk de veelgestelde vragen onder de foto, of mail naar Petra Josso-Loureiro.

groep studenten zittend op een trap

Veelgestelde vragen

Waarom dit onderzoek?

Het doel van het onderzoek is om meer te weten te komen over hoe jongeren denken over het ouderschap. Wij zijn daarom benieuwd naar jouw gedachten, ervaringen en toekomstbeeld over kinderen krijgen. We zullen vragen stellen over wat jullie denken over ouderschap, of je jezelf ziet als toekomstige vader of moeder, en wat jullie zien en horen over ouderschap in jullie omgeving en op internet. Je hoeft nog helemaal niet bezig te zijn met kinderen om daar toch over mee te kunnen praten. Het is belangrijk dat we de meningen van jongeren horen, want dat helpt ons om beter te begrijpen wat jongeren denken.

Hoe gaan we met jouw gegevens om?

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers van Windesheim in Almere en GGD Flevoland. Wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Met behulp van de geluidsopname wordt het gesprek uitgeschreven door de onderzoekers. Hierna wordt de geluidsopname verwijderd. De dingen die je tijdens het gesprek hebt verteld kunnen niet in verband worden gebracht met jou omdat jouw naam niet wordt genoemd. Ook andere dingen die je hebt verteld, worden op zo’n manier opgeschreven dat niemand weet dat jij dat hebt verteld.

Is deelname vrijwillig?

Je mag zelf beslissen of je meedoet aan het onderzoek. Deelname is vrijwillig en anoniem.

Wat zijn de voordelen van deelname aan dit onderzoek?

Door mee te doen met het onderzoek lever je een belangrijke bijdrage aan het onderzoek. Als compensatie voor je deelname krijg je na afloop van het gesprek een VVV-bon.