Björn

Björn is de energieke vader van twee dochters, van 8 en 2 jaar oud. Zelf is hij 37. Hij woont met zijn vriendin en jongste dochter (die op de foto op het punt staat in zijn armen te springen) in Almere.
In het interview gaat de aandacht als eerste uit naar zijn oudste dochter, wiens geboorte als een verassing kwam: “Ik woonde nog bij mijn moeder, dus ik moest echt heel erg schakelen.”
Hij zette alles op alles om er te zijn voor zijn dochtertje, ook toen de relatie met haar moeder was beëindigd. Doordat hij zelf is opgegroeid zonder vader, was hij extra gemotiveerd om er wel te zijn voor zijn kleine meid: “Ik wilde graag het tegendeel bewijzen in de familie, dat ik wel goed voor mijn kind kan zorgen, en in beeld kan zijn.”

In de opvoeding van zijn dochters is veerkracht nodig. Hij vertelt wat hij daaronder verstaat: “Veerkracht is het kunnen omgaan met onverwachte veranderingen. De ene dag geniet je ergens van, en ben je volop met plezier bezig, en een dag daarna kan het zo omschakelen. En dat zijn de momenten, dan wordt er op je gerekend.”

Het durven vragen en aannemen van hulp, en praten over zorgen, zijn elementen die hem helpen een veerkrachtige vader te zijn.
“Ik ben er het meest trots op dat ik mijn kinderen de ruimte geef om te groeien, om fouten te maken, leren is vallen en opstaan. Maar ook dat ik ze bescherm wanneer ze bescherming nodig hebben.”

Björn