Dennis

Dennis is 40 jaar, getrouwd en woont in Lelystad, de stad waar hij zelf ook opgroeide. Hij is de speelse vader van een zoon van 9 en dochter van 5. Beide zijn met hem meegekomen naar de fotoshoot, en kletsen honderduit. Ze kunnen lekker buiten lekker spelen, terwijl hun vader wordt geïnterviewd.

Dennis vertelt over de veerkracht die hij en zijn vrouw geregeld hebben moeten laten zien. Voordat hun zoon geboren werd, hadden ze al een zwangerschap meegemaakt. Helaas bleek na enige tijd dat het hartje van dit kindje niet meer klopte.
“Toen mijn vrouw opnieuw zwanger raakte, en we hoorden dat dit keer alles goed ging, beleefden we samen een moment van absolute euforie.”

Eén van de dingen die het ouderschap heeft gebracht is dat Dennis veel voorzichtiger is geworden: “Voorheen kon alles, het maakte allemaal niet zoveel uit wat je deed, het was allemaal goed. Maar nu heb je ineens de verantwoordelijkheid voor een klein leventje erbij.”

Een veerkrachtige ouder is iemand die op ieder moment weet in te spelen op de kinderen. “Bijvoorbeeld als ze iets hebben wat voor hun ontzettend bijzonder is, terwijl het jou even niet zo goed uitkomt. Dat je dan toch de tijd voor hen neemt.”
Het samenwerken met zijn vrouw, en de saamhorigheid in het gezin, helpen een veerkrachtige ouder te zijn.

Ook op de veerkracht van zijn kinderen is hij ontzettend trots: “Onze zoon heeft jeugdreuma. Hij heeft veel onderzoeken en ziekenhuisbezoeken gehad. Toen zijn er wel verdrietige momenten geweest, en dat is logisch. Door er dan voor hem te zijn, was het al snel weer goed. Ook zijn zusje gaat er fantastisch mee om. Ze weet eigenlijk niet beter dan dat dit speelt. Die weerbaarheid van die twee, dat is fantastisch om te zien. Dat is echt wonderbaarlijk.”

Dennis